Ciocolata de Modica, Ciokarrua, cu sare, 50% cacao 100 g

15,90 lei

În stoc

Descriere

Ciocolata si sarea par alaturari neobisnuite, dar in cazul ciocolatei de Modica, combinatia este una foarte placut aromata. Sare nerafinata chimic, fara aditivi, contine iod, magneziu si potasiu in cantitati mari, in timp ce are o concentratie mai mica de clorura de sodiu. Intareste sistemul imunitar, si este un energizant excelent.

Ciocolata de Modica este un deliciu traditional Italian. Este produsa in Sicilia, in micul oras Modica, parte a patrimoniului mondial Unesco.

Renumita ciocolata este facuta dupa o reteta preluata de la azteci, si adusa din indepartatul Mexic in secolul 16, perioada in care conchistadorii spanioli controlau Sicilia.

Secretul ciocolatei de Modica este ca are doar doua ingrediente esentiale: zahar brun si foarte multa cacao, din care untul este in mare parte scos. Granulele de zahar si masa de cacao sunt amestecate intotdeauna la rece. Nu i se adauga lapte sau vreun alt ingredient. Fara gluten. Este uneori aromatizata cu extracte din fructe sau condimente. Gustul este foarte intens, iar zaharul granulat face ca ciocolata sa nu se topeasca.

Ciokarrua este un producator de ciocolata din Modica cu certificare IGP (Indicatie Geografica Protejata) faimos pentru retetele proprii si varietatea de arome oferite.

Din aceeasi gama, iti recomandam si ciocolatele cu ardei, iasomie, ghimbir, menta, vanilie, scortisoara

Informații suplimentare

Tip ciocolata

Amaruie

Aroma

Sare

Greutate

Continut cacao (%)

50

Proprietati

Fara gluten

Tara de origine

Italia

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ciocolata de Modica, Ciokarrua, cu sare, 50% cacao 100 g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment