Descriere
Blend de cafele de specialitate 100% Arabica si pudra de cardamom, perfect pentru prepararea cafelei la ibric.
Prajirea este light, iar macinarea este pudra, conform traditiei cafelei pentru ibric. Combinatia cu cardamom este specifica culturii arabe si are ca rezultat o cafea condimentata.
- City roast – prajire mediu light ce subliniaza aroma, evidentiind caracteristicile individuale boabelor de cafea. Dezvoltare dupa primul crack al boabei de cafea. Este prajirea clasica pentru cafeaua turceasca.
Reteta: Pentru preparare folositi o ratie de 1 la 10 intre cafea si apa. Cafeaua se adauga in momentul cand apa este intre 60 si 70 grade C si se continua pana la fierbere. Zaharul este optional, dar poate face parte din reteta. Se adauga impreuna cu cafeaua sau poate fi adaugat ulterior. Dupa ce se toarna in ceasca, trebuie sa asteptati 2-3 minute pentru ca zatul sa se depuna si temperatura sa scada pentru a putea consuma cafeaua.
Despre ZAGORA: Suntem o prajitorie de cafea de specialitate. Importam cafea verde din toate colturile lumii. O prajim in fata clientilor, diferit, in functie de modul in care cafeaua urmeaza sa fie preparata.
Cafeaua de Specilitate: In general cafeaua se puncteaza de la 1 la 100 si se imparte in 3 mari categorii: cafea comerciala 0-60, cafea gourmet 60-79, specialitate 80-100. Noi prajim si vindem doar cafea de specialitate.